KÜLÖNDÍJBAN RÉSZESÍTETTE IRODÁNKAT A WOLTERS KLUWER

A Wolters Kluwer a „Bizalmi vagyonkezelés elérhetővé tétele a magyar családi vállalkozások számára” című pályázatunkkal az év csapatának választotta irodánkat az innovatív jogi megoldások kategóriájában.

Az angolszász joggyakorlatban több évszázados hagyományokra visszatekintő bizalmi vagyonkezelés intézménye Magyarországon a 2014-től hatályos Ptk. bevezetésével vált elérhetővé Magyarországon. A BékésPartners a jogintézmény bevezetése óta úttörője a bizalmi vagyonkezelés magyarországi meghonosítsanak és népszerűsítésének, amelyet a BékésPartners irodavezető ügyvédje a Society of Trust and Estate Practitioners (STEP) nemzetközi szervezet tagjaként, valamint a STEP Hungary Magyarországi Bizalmi Vagyonkezelők Egyesületének elnökségi tagjaként végzett munkásságán, a témában a szerkesztésében megjelent Bizalmi Vagyonkezelés Kézikönyve létrehozásával, valamint konferencia és online képzés formában ügyvédek számára kreditpontért meghallgatható webinárium szervezésével és tartásával, továbbá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pénzügyi Jogi Tanszékének docenseként az egyetemi hallgatóknak a bizalmi vagyonkezelésről szóló kurzus tartásán keresztül segít elő.

A BékésPartners bizalmi vagyonkezeléssel kapcsolatosan felhalmozott tudásnak átadása során rávilágított arra, hogy nem csak a szupergazdagok, hanem a családi vállalkozással rendelkező magyar családok számára is ideális megoldás a bizalmi vagyonkezelés annak érdekében, hogy a vagyonukat kezelje, és ezáltal lehetővé tegye annak a generációkon átívelő védelmét és gyarapítását. A generációváltás elősegítésének különös fontossága van napjainkban, amikor nagyságrendileg 2 ezerre tehető azon 100 millió forintnál magasabb árbevételű hazai magánvállalkozások száma, amelyekben a tulajdonos már elérte vagy a következő 10 évben eléri a 65. életévét. A jogintézmény flexibilitása olyan nagy, hogy azt az új, feltörekvő generáció is örömmel használja.

A BékésPartners a nem üzletszerű bizalmivagyonkezelés iránt érdeklődők számára egy olyan szolgáltatáscsomagot dolgozott ki, amellyel a bizalmivagyonkezelés teljes életciklusa alatt támogatást biztosít az ügyfeleinek. Az iroda által alkalmazott innovatív megoldások lehetővé teszik, hogy az ügyfelek az szabályozásnak való megfelelés mellett a szabályok által biztosított lehetőségekről való tájékoztatásnak és tanácsadásnak köszönhetően, ki tudják használni a meglehetősen rugalmas jogintézmény által biztosított kereteket.

A BékésPartners a vagyonrendelést megelőző vagyonstruktúrálásra is figyelmet fordít, segíti ügyfeleit a vagyonuk vagyonrendelésre alkalmassá tételében. A szolgáltatásaik nem érnek véget a bizalmi vagyonkezelési szerződés elkészítésével, ügyfeleiket az MNB előtti bejelentési eljárásban, a későbbi vagyonrendelésekben, valamint a kezelt vagyon könyvelésével és működtetésével kapcsolatosan is segíti, az adókövetkezmények folyamatos szem előtt tartása mellett. Így a BékésPartnerst választó ügyfelek bizalmi vagyonkezelés mellett egy bizalmi jogi- és adótanácsadóra is szert tesznek.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a bizalmi vagyonkezelés, forduljon munkatársainkhoz bizalommal!

További publikációk